samenwerken

Waarom u een grote keten niet als drogist wilt

Jaarlijks komen veel mensen in het ziekenhuis terecht door verkeerd gebruik van zelfzorgmiddelen. Medicijnen als pijnstillers, laxeertabletten en maagmiddelen worden zonder goed het advies te lezen ingenomen. Het is zelfs zo dat een wetswijziging het mogelijk maakt dat deze artikelen in de supermarkt mogen liggen. Hier krijgen ze enkel advies door de bijsluiter of helemaal niet. Daarnaast is er bij een dergelijke keten helemaal geen toezicht op het verbruik van de persoon in kwestie. Volgens een apotheek Apeldoorn is het zelfs bij wet verplicht dat de afnemer ingelicht moet worden over een medicijn.

Waken voor een veilig medicijngebruik

Door de digitaliserende maatschappij worden deze middelen zelfs online verkocht. Hier is er al helemaal geen fysieke tussenkomst van een drogist. Daarnaast kan er bij een grote keten zomaar een persoon achter de kassa staan die weinig tot geen kennis heeft van een bepaald product. In dat geval wordt u alleen gewezen op het feit dat u de bijsluiter moet lezen. Dit alleen al zou een reden moeten zijn om dit soort middelen bij een gespecialiseerde Drogist in Apeldoorn af te nemen.

    • Goede informatie over de betreffende
    • Inzicht in juiste dosering in uw situatie
    • Persoonlijk contact met specifiek opgeleid persoon

Wat is het verschil tussen een drogist en een apotheek?

Een drogist is een winkel waar je medicijnen en andere verzorgende producten kan kopen. Tegenwoordig is het mogelijk om er alles te kopen op het gebied van lichamelijke verzorging. Zolang er maar geen doktersrecept nodig is. Dit zijn over het algemeen de medicijnen waarvoor minder uitleg nodig is of er minder gevaar voor de gezondheid is bij het verkeerd gebruiken van de medicijnen. Verschillende apothekers bieden beiden aan, dit doen zij om het beste van twee werelden te combineren en de afnemers te voorzien van de juiste informatie.

Combineren drogist en apotheek

Steeds vaker bieden verschillende apothekers aan om drogisterij producten aanbieden. Dit doen zij om afnemers beter te kunnen informeren, maar ook om het gemak van de afnemer te vergroten. Zo kunnen bepaalde combinaties van middelen een gevaarlijke situatie opleveren. Een combinatie een drogist en apotheek geeft een beter overzicht in welke producten geschikt zijn in welke situaties. Daarnaast heeft de drogist bij de apotheek altijd een diploma. Om in een apotheek te werken moet de sollicitant minimaal een diploma met kennisniveau Mbo-niveau 4 apothekersassistent op zak hebben.