samenwerken

Hier moet je rekening mee houden bij een verbouwing van de tuin

Als je een mooie tuin tot je beschikking hebt, is het erg leuk om hier ook echt iets mee te doen. Helaas zie je bij veel huishoudens dat de tuin na verloop van tijd wordt verwaarloosd. Jarenlang wordt er niks meer aan de tuin gedaan met alle gevolgen van dien. Als je na verloop van tijd tot het besluit komt om dit goed aan te pakken, dan is het zeer aan te raden om te zorgen voor een goede aanpak. In dit artikel bespreken we wat er komt kijken bij het renoveren van de tuin. 

Haal eerst alles leeg

Bij de meeste verwaarloosde tuinen staat een groot gedeelte van de tuin vol met spullen die niet of nauwelijks worden gebruikt. Als je de tuin op wilt knappen, dan is het zeer aan te raden om dit als eerste aan te pakken. Kies voor een container huren bij Renewi en gooi alle oude spullen weg. Mochten er nog waardevolle spullen in de tuin staan, dan zou je dit eventueel ook kunnen verkopen. Daarnaast zou je natuurlijk altijd een klein gedeelte van de materialen kunnen behouden.

Kijk of er wat via je werkgever geregeld kan worden

Veel ondernemers hebben in grote hoeveelheden te maken met bedrijfsafval. Mocht je jouw tuin willen renoveren dan kun je via je werkgever hoogstwaarschijnlijk bij een bedrijf komen dat zich bezighoudt met het verwerken van afval. In sommige gevallen krijg je hierdoor ook een leuke korting. 

Laat een ontwerp maken en bepaal je budget

Om er zeker van te zijn dat je niet te veel spullen in de tuin plaatst, is het zeer aan te raden om eerst een ontwerp te maken. Mocht je hier zelf niet goed in zijn, dan kun je ook contact opnemen met een specialist. Naast het ontwerp is het ook van belang dat je in grote lijnen weet hoeveel je uit kan geven. Stel een budget vast en probeer je hier zo goed mogelijk aan te houden. Het is overigens wel verstandig om een kleine marge aan te houden. Mocht iets toch anders lopen dan gepland, dan kom je in ieder geval geen geld tekort. Mocht je een wat kleinere portemonnee hebben dan kun je de verbouwing ook in twee jaar knippen.