samenwerken

De procedure en methoden van een haartransplantatie uitgelegd

Een haartransplantatie is een operatie waarbij het lichaamshaar wordt verplaatst naar kale of dunner wordende delen van de hoofdhuid. Het is meestal voor mensen die al andere haaruitval behandelingen hebben geprobeerd. De haartransplantatie wordt uitgevoerd door dermatologen (zorgverleners gespecialiseerd in de huid) of plastisch chirurgen. Een haartransplantatie gebeurt op verschillende manieren. De gebruikelijkste manier is enten. Om een ​​goede kandidaat te zijn voor het enten, moet je dikker haar op je hoofd hebben. Een andere manier is het gebruik van saffier bladen. Dit proces kost meer tijd, maar opent de huid kanalen van je hoofdhuid. Hierdoor herstelt je huid sneller, waardoor je eerder terug kunt komen voor een volgende behandeling. Ook is het resultaat natuurlijker. 

Wat is een haartransplantatie?

De arts neemt transplantaten, of kleine stukjes huid, van delen van het lichaam die gezond haar bevatten. Zorgverleners noemen dit gebied het donorgebied. Dit gebied bevindt zich meestal op je hoofd, aan de achterkant van je hoofdhuid waar het haar het dikst is. De zorgverlener verplaatst de haartjes met haarzakje (grafts) naar haarloze delen van de hoofdhuid. Zodra de getransplanteerde huid geneest, blijft het haar groeien. Dit komt doordat de haarzakjes mee getransplanteerd zijn. De haar krijgt dus een nieuw plekje op je hoofd, waar hij doorgaat met groeien. Hoe dichter de haren bij elkaar worden geplaatst, des te natuurlijker het resultaat zal zijn.

Hoe verloopt de entingsprocedure?

Enting is de voorkomendste vorm van haartransplantatie. Een arts snijd kleine stukjes van de hoofdhuid met gezond haar. Soms gebruiken ze een kleine, ronde naaldjes om huid te verwijderen die ongeveer 10 tot 15 haren bevat. Deze micro-grafts bevatten één tot twee haren. De procedure duurt ongeveer één tot twee uur, afhankelijk van de oppervlakte van je hoofdhuid. De meeste mensen blijven tijdens de operatie wakker, maar krijgen medicijnen om de hoofdhuid te verdoven. Mogelijk heb je verschillende procedures nodig, afhankelijk van hoeveel haar de arts moet verplaatsen. Uw hoofdhuid moet tussen de procedures een paar maanden genezen. Hierdoor kan de volledige transplantatie soms meerdere maanden duren voor je het gewenste resultaat bereikt.

Hoe verloopt een saffier behandeling?

Een andere populaire haartransplantatie methode is de saffier behandeling. Hier maakt de arts gebruik van speciale saffier bladen waarmee hij de huid kanalen van tevoren licht openmaakt. Dit versnelt het herstelproces na de behandeling, waardoor je eerder terug kunt komen voor een volgende haartransplantatie. De arts gebruikt de saffier bladen om de haartjes met haarzakje 1 voor 1 uit het donorgebied te halen, en in het gewenste gebied te implanteren. Door de huid kanalen open te maken, kunnen de haren dichter bij elkaar worden geplaatst dan tijdens een enting. Hierdoor is het resultaat vaak mooier en natuurlijker. Voor welke behandeling je ook kiest, zorg ervoor dat je een professionele kliniek in de arm neemt met ervaring. Zo verklein je de kans op complicaties.