samenwerken

Wat is een ooglidcorrectie?

Heel wat mensen worden op een bepaald moment in hun leven geconfronteerd met hangende oogleden of wallen. De veroudering waar we allemaal mee te maken krijgen zorgt ervoor dat de onder de huid aanwezige weefsels hun elasticiteit verliezen. Dit kan ervoor zorgen dat je oogleden er vermoeid uit gaan zien. Gelukkig biedt de medische wereld op dit vlak tegenwoordig verschillende oplossingen. Het laten uitvoeren van een ooglidcorrectie zal er in de praktijk dan ook voor zorgen dat je er terug heel wat frisser en jonger uit gaat zien. Ben jij ook benieuwd of deze ingreep voor jou mogelijks een interessante oplossing kan zijn? Dan is het zeker interessant om je even te verdiepen in de hieronder terug te vinden informatie.

Voor wie kan een ooglidcorrectie het overwegen waard zijn?

Voor heel wat mensen geldt dat ze zich storen aan de oogleden. Het kan hierbij zowel gaan om de onderste als om de bovenste exemplaren. Door het laten uitvoeren van een ooglidcorrectie kan ervoor worden gezorgd dat dit storende element kan worden uitgeschakeld. De ingreep duurt op zich ook slechts één tot anderhalf uur en kan in veel gevallen gewoon gebeuren onder lokale verdoving. Hoe dan ook, wanneer jij één van de vele mensen bent die hinder ondervindt van te grote oogleden kan het laten uitvoeren van een ooglidcorrectie zeker de moeite meer dan waard zijn.

Hoe verloopt een ooglidcorrectie eigenlijk?

Voor een ooglidcorrectie geldt dat ze zowel kan worden uitgevoerd voor de onderste als voor de bovenste oogleden. In de praktijk geldt dat geen enkele ingreep helemaal hetzelfde is. Dat is het gevolg van het feit dat de hoeveelheid overtollige huid en vet verschillen van persoon tot persoon. In ieder geval wordt er tijdens de ingreep voor gekozen om de overtollige huid evenals de onderliggende spier weg te nemen. Vervolgens wordt er gekeken naar het aanwezige vet. Deze wordt opnieuw verdeeld en / of indien vereist kan een gedeelte van het vet worden weggenomen. De insneden bevinden zich onder de wimpers. Dit zorgt ervoor dat je niet hoeft te vrezen voor een zichtbaar litteken na het uitvoeren van de ingreep.

Welke nazorg is er doorgaans vereist?

De exacte nazorg die is vereist bij een ooglidcorrectie kan in de praktijk eveneens verschillen. In ieder geval geldt wel dat na ongeveer 7 dagen de hechtingen verwijderd dienen te worden. Het wordt bovendien sterk aangeraden voor dames om gedurende een 3 weken geen make-up te dragen. Dit zou er namelijk voor kunnen zorgen dat de huid gepigmenteerd kan geraken en dat is niet meteen de bedoeling. Bovendien wordt het eigenlijk ook aangeraden om gedurende dezelfde periode fysiek zeer belastende activiteiten te vermijden. Enkele andere tips waar je op vlak van nazorg rekening mee kan houden zijn degene zoals hieronder opgelijst:

  • Slaap de eerste dagen na de ingreep half rechtop;
  • Het gebruik van oogdruppels en zalf kan vereist zijn om het ongemak te beperken.

Het spreekt voor zich dat de exacte nazorg steeds duidelijk met jou als patiënt zal worden besproken door de arts die de ingreep heeft uitgevoerd. Eventuele verdere vragen kan je dan ook het best aan hem of haar stellen. Zo weet je precies waar allemaal rekening mee te houden. En kijk voor informatie vooraf aan de ingreep op skin-surgery.nl.