samenwerken

Begeleid wonen Heerenveen voor passende ondersteuning

Het leven is de moeite waard, maar sommige mensen hebben extra steun nodig om dit te kunnen ervaren. Met ambulante hulp aan huis kan uw familielid dat kwetsbaar is toch thuis blijven wonen, dankzij de juiste begeleiding. Hulp van familie of vrienden uit de omgeving is namelijk niet altijd mogelijk. Hoe werkt begeleid wonen in Heerenveen en wie komt ervoor in aanmerking?

Wonen met ondersteuning in Heerenveen

Elk mens is anders en dat geldt ook voor de zorg die nodig is. De redenen waarom iemand niet zelfstandig kan wonen kunnen namelijk nogal uiteenlopen. Over het algemeen is begeleid wonen Heerenveen bedoeld voor mensen die psychische of sociale problematiek hebben. Ook kunnen mensen door hersenletsel of een verstandelijke beperking extra moeite hebben om zichzelf te redden. Maar er kunnen ook andere redenen spelen waarom wonen met zorg nodig is. Daarom is het een voordeel als een zorgorganisatie hulp op maat kan geven. De een heeft namelijk baat bij huishoudelijke hulp, terwijl de ander vooral financiële hulp of hulp bij de persoonlijke verzorging kan gebruiken.

Meer structuur met begeleid wonen Dokkum

Ook als u in Dokkum woont, dan is het belangrijk om thuis de juiste ondersteuning te ontvangen. U hebt zelf een belangrijke stem in het aangeven van de hulp die nodig is. Een persoonlijke begeleider ondersteunt u zo goed mogelijk om weer structuur in uw leven te krijgen. Dit kan bijvoorbeeld door het geven van goede persoonlijke begeleiding, maar ook door het vinden van de juiste dagbesteding of scholing. Ook het vervoer naar een behandeling of begeleiding behoort tot de mogelijkheden. Wie weet kan begeleid wonen Dokkum u toch niet bieden wat noodzakelijk is en is beschermd wonen in een woon-zorgcentrum een betere optie.

Aanvraag via het Wmo-zorgloket

Of u nu alleenstaand of een echtpaar bent, volwassen of jongvolwassen, begeleid wonen is bedoeld voor iedereen die thuis ondersteuning kan gebruiken. Een van de organisaties die gespecialiseerd is in begeleid wonen in Heerenveen en Dokkum is Alex-Cares. De professionals van deze organisatie zijn breed opgeleid en helpen onder meer met het organiseren van uw huishouden en administratie. Ook leren zij u nieuwe vaardigheden aan op deze gebieden. Het gaat om ambulante zorg bij u thuis, maar ook om activiteiten voor dagbesteding. U vraagt deze begeleiding aan bij het gemeenteloket dat gaat over Wmo.