samenwerken

Als u pijnklachten heeft?

Het komt bij iedereen wel eens voor dat er pijnklachten zijn. Zo zou u bijvoorbeeld spier- of gewrichtspijn kunnen hebben. Dat is over het algemeen niet zorgwekkend. Als echter de pijnklachten blijven aanhouden, is het verstandig om er mee naar uw huisarts te gaan. De huisarts zal u eerst onderzoeken. Hij of zij wil weten waar de pijnklachten in uw lichaam zijn ontstaan. Wanneer de huisarts een vermoeden heeft, zal hij of zij medicijnen geven om van de pijnklachten af te komen. Als u over 2 weken op controle terug moet komen en u heeft nog steeds pijn, dan zal de huisarts u doorverwijzen naar de fysiotherapeut. Wanneer u in Almere woont, dan kunt u fysiotherapie Almere bezoeken en woont u in Almere Haven dan is fysiotherapie Almere Haven geschikt voor u. Omdat u tijdens een behandeling bij de fysiotherapie Almere meerdere behandeling heeft, is het belangrijk dat u er een neemt die dicht bij u in de buurt is. Dat geldt ook voor de fysiotherapie Almere Haven.

Tijdens het eerste bezoek bij de fysiotherapeut

De fysiotherapeut zal tijdens het intakegesprek proberen te achterhalen waardoor de pijn is ontstaan. Dat kan verschillende oorzaken hebben. De pijn kan ontstaan zijn door een ongeval, sporten, verkeerde werkhouding, operatie en andere mogelijkheden. Na het invullen van de vragenlijst zal de fysiotherapeut u grondig onderzoeken. Wanneer de fysiotherapeut alle belangrijke gegevens weet, wordt een behandelingsplan opgesteld.

Wat kan een fysiotherapeut allemaal doen?

Een fysiotherapeut zal na het onderzoek een plan opstellen om u van uw pijnklachten af te helpen. Er kan gebruik worden gemaakt van oefentherapie, massagetherapie, fysische therapie, steun- of bewegingstherapie. Welk middel er ook door de therapeut wordt gebruikt, het heeft maar een doel en dat is om u van uw pijnklachten af te helpen.
Een fysiotherapeut kan gebruik maken van fysische therapie. Dit is een vorm waarbij gebruik wordt gemaakt van fysische prikkels zoals koud en warm water. Ook worden er bij deze methode elektrische- en ultrasone prikkels gebruikt. Het doel is om met de prikkels de genezende werking van het lichaam te stimuleren en de pijnklachten te verminderen.

Wanneer u spanningen in uw lichaam heeft

Wanneer er door een of andere oorzaak spanningen in het lichaam zijn ontstaan, kan er gebruik worden gemaakt van massagetherapie. Hierbij kan de therapeut door middel van druk of trillingen de spanningen in uw lichaam verminderen. Ondanks dat een therapeut bij massagetherapie gebruik kan maken van veel hulpmiddelen, zal er vaak manuele therapie worden gebruikt. De manuele therapie zal worden toegepast op uw spieren, huid en bindweefsel. De meeste personen die op deze manier worden geholpen, vinden deze werkwijze heerlijk. Ze komen vaak als herboren van een massagetherapie vandaan.